Tengerpartok,  Turizmus,  Városnézés

Cádiz

Cádiz dél-nyugat Spanyolország egyik legrégebbi folyamatosan lakott városa. A főniciaiak alapították Kr.e. 1100-ban, de a legenda szerint Herkulesnek köszönhető a város.

Itt található Spanyolország legnagyobb katedrálisa, kupoláját aranysárga csempékkel borították. Érdemes felmenni a harangtoronyba, ahova rámpák és nem lépcsők vezetnek, mert fantasztikus a kilátás.

cadiz

Érdemes végigsétálni a tengerparton a Genovés parkig, ahol játszótér, padok és árnyat adó fák nyújtanak pihenést az andalúz hőségben megfáradt turistáknak. Útközben lesz egy erődítmény is, ahova ottjártunkkor nem lehetett bemenni. Az erődítmény után érkezünk Cádiz legkedveltebb tengerpartjához, a Caleta-parthoz.

Cádiz legnagyobb ünnepe a farsang, vagyis a karnevál. Két hétig tartó mulatság első szombatján mindenki beöltözik és úgy vonulnak végig a városon.

Aki jót szeretne enni, kerülje a forgalmas turistacsalogató helyeket. Mi a San Juan de Dios téren ettünk egy menüt, ami nagyon távol állt a jótól.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .