Tengerpartok,  Turizmus

Tarifa

Tarifa Spanyolország és Nyugat-Európa legdélibb városa, 14 kilométerre van tőle Afrika, így szép időben szabad szemmel is látható a partja és hegyei (lásd a balra a fotón).

A település neve az arab Al Yazirat Tarif, vagyis Tarif szigete kifejezésből jött. 711-ben Tarik generális 400 muzulmánnal expedíciót szervezett és gond nélkül meghódította Andalúzia partvidékét, aztán sikeresen haladt tovább az Ibériai-félsziget belseje felé.

TarifaErrefelé szinte mindig erősen fúj a szél, ezért is szeretik a kite-osok, külön turizmus is szerveződött rá. Az idősebb korosztályból nagyon sok embert látni sétálni a tengerparti homokban a hosszú strandon. Tarifára nem a luxust kereső turisták járnak, inkább a környékbeli fiatalok, családosok, akik szeretik a hippi életérzést. Az éttermek és tengerparti bárok (chirinquito-k) árai elég magasak, sokan már eleve hűtőtáskákkal cuccolnak ki a partra napozni.

Tarifáról Algeciras felé haladva a főúton van egy kilátó fent a dombon, ahol a sok szélturbina is áll. Itt mindenképpen érdemes megállni, mert eszméletlen gyönyörű a kilátás Afrikára.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .